Преработване на заключване и заключващи системи е сложна дейност, която извършваме в центъра ни в Дървеница – за нея се изискват много умения и опит. Ако бравата на вашата врата е касова, т.е. няма патрон, извършващ движението по заключването в интерес на вашата сигурност и спокойствие е да преработите касовата си заключваща система в секретна.

Какви са недостатъците на касовата система за заключване?

Касовите брави все още са силно разпространени в България, защото преди години се смяташе, че те са здрави и много сигурни. Първото е вярно – те са стабилни, издръжливи и здрави, но отдавна престъпниците намериха начини бързо и безпроблемно да се справят с тях. Опитни крадци дори биха се справили с някои от тези брави за броени минути. Производителите на системи сигурност и заключване постоянно подобряват този вид брави, но действията им са ограничени от това, че те инвестират в развитието само на един механизъм – касовата брава, докато при секретната брава усилията им са и в производство на а високотехнологични патрони, защити към тях (бронировки), начини за заключване и мн. др.

Още един недостатък на касовите брави е, че за повечето от тях (особено за по-старите), могат да бъдат изработени дубликати във всяко ключарско ателие. Те нямат специална защита или документ (паспорт на продукта), чрез който копия могат да се направят само в оторизирани ключарски центрове (какъвто е нашият). Решението на тези проблеми се състои преработването на касовата система за заключване със секретна.

Секретната брава – кои са нейните предимства?

Тя не съществува самостоятелно, тя е в комплект със секретен патрон, което ви предоставя големи възможности при избора на начини на заключване. Патронът предава заключващото движение посредством ключа. Производителите на заключващи механизми развиват и инвестират не само в бравите (както е при касовите), но и в секретните патрони – комбинацията от едни такива сигурни механизми в пъти повишава сигурността на вашия дом.

В нашия магазин в ключарския ни център в Дървеница предлагаме най-високотехнологични и качествени патрони – например тези от австрийската компания Evva е невъзможно да бъдат преодолени, измъкнати, счупени и др. Родната фирма Mauer предлага патрони, оборудвани с технологията Red Line – те се счупват по ширина (чрез маркиран в червено нарез), те блокират бравата, но няма да попречи на собственика да отключи със своя ключ.

Като аргумент против използването на секретна брава, някои посочват, че комбинацията патрон+брава е по-скъпа от касовата брава. При секретните системи за заключване бихме могли да сменим или бравата или патрона, ако са се развили след дълга употреба или опит за взлом. Ако касовата брава (особено по-широко разпространените тук стари модели) се развали, ще трябва да се смени цялата.

Секретните системи за заключване предоставят и възможност за допълнителна защита чрез т. нар. бронировка – капачка или конус, направена от много здрав метал, която реално е допълнителна защита за патрона, предпазвайки от от изтръгване, усукване и други взломни действия.

Как да преработим старата система за заключване?

За целта трябва да отделите време и естествено, определен бюджет. Потърсете ни на тел. 0894 62 00 02, ще ви дадем предварителна информация на какъв вариант бихте могли да се спрете. После при вас ще пристигне наш специалист ключар, който да направи необходимите замервания на вратата и на мястото, където ще бъде извършен монтажът. Имайте предвид, че комбинациите от секретни брави и патрони са много – ще ви предложим най-изгодния за вас според вашите нужди и финанси. В общия случай, за цялата операция по преработването ще се нуждаем от няколко часа като отсега е хубаво да знаете, че това е шумен процес и е хубаво да се извършва в подходящо време.

За да максималната защита, ви съветваме да използвате и допълнителна брава тип Gerda. Тази полска компания се слави със своите абсолютно непробиваеми продукти – брави, катинари и др. системи за заключване. Така вие бихте могли да гарантирате сигурността си за десетилетия напред.

За да извършим тази подмяна обаче, а и за всички други дейности, свързани с ремонтирането или преработването на системи за заключване, ще ни е необходимо да ни предоставите документ за самоличност, както и такъв, който удостоверява, че именно вие сте собственикът на жилището, където ще извършваме ремонтът.

В магазина на SOS Locksmith в Дървеница предлагаме разнообразие от системи за заключване. По телефона ще ви консултираме за най-удачната за вас комбинация от секретни механизми – патрон, брава и евентуално бронировка, които да монтираме на мястото на вече остарялата ви система за заключване. В рамките на бюджет ви може да направим комбинация от различни елементи по качество и цена, като крайният резултат винаги ще е по-надежден от касовата брава. След време може да подмените единствено патрона или секретната брава, ако искате по-високотехнологични или не действат толкова добре.