Ако изпаднете в аварийна ситуация, свързана със заключващата системи на вашето превозно средство, не се ядосвайте излишно, запазете спокойствие и най-важното – не се опитвайте сами да разрешите проблема. В автоключарския център на SOS Locksmith в Дървеница работят опитни професионалисти автоключари, които ще реагират до половин час на вашето обаждане на тел. 0894 620 002, независимо дали неприятната случка е през уикенда, в извънработно време или по време на национален празник.

Някои от вас сте изпадали в ситуация да не успеете да влезете (или пък да излезете) в превозното си средство. Някои, в такива случаи, пробват да разглобят ключалката или вратата, да проникнат в колата по всякакви възможни начини, което често не само води до загуба на време и нерви, но им коства и допълнително финансови загуби. Следват някои от ситуациите, в които нашият съвет е максимално бързо да се свържете с авариен автоключар.

Когато нямате ключ

Винаги разполагайте с повече от едно копие, което по възможност съхранявайте на лесно достъпно място или носете с вас по време на пътуване. Ако нямате дубликат, донесете ни оригиналния и ние ще изработим такъв – процесът включва нарязване на металната част на ключа и обучение, за да се синхронизира той за действие с точно и само вашето превозно средство. Най-често нашите аварийни майстори се отзовават при загубени или откраднати автоключове:

Изработканаключдубликат авариенавтоключар

Загуба на автоключа

Има ситуации, в които сме сигурни, че сме изгубили своя ключ, но впоследствие го откриваме на най-невероятни места – в чантата, паднал някъде или скрит сред играчките от малкия пакостник. Така че ви съветваме да ни звъните само при условие, че сте абсолютно сигурни, че сте го изгубили или ако трябва бързо да ползвате своя автомобил. Тогава аварийният автоключар ще отвори вратата без да причинява щети на интериора или екстериора. Следващата стъпка е по контактния ключ (в някои ситуации ще се наложи той да бъде свален) да се нареже нов авто ключ, след което той да бъде синхронизиран за работа с автомобила.

Кражба на автоключа

Това е крайно неприятна ситуация, още повече, ако са откраднали и вашите документи. Тогава е повече от наложително освен от обучението на нов ключ, да се пренаредят абсолютно всички ключалки, за да бъде „забравен” старият. Така крадците няма да могат да проникнат във вашия автомобил - най-много да успеят да напъхат ключа, но нищо повече. Хубаво е да сте информирани, че някои от застрахователните компании изискват протокол за пренареждане на автоключалките, за да изплатят щети за разбити заключващи механизми при опити за влизане с взлом.

Когато заключващите механизми се повредят

Характерно за всички видове механизми е, че те се износват с течение на времето и тези на вашия автомобил не правят изключение. В ключалките влизат прах, влага и мръсотии, образува се ръжда. Ключът също започва да се износва. Така че в момента, в който усетите, че нещо по заключващите системи на вашето превозно средство не действа така добре, както преди, е препоръчително да се обърнете към специалист автоключар. Това може да ви спести много време и излишни разходи впоследствие. Често се повреждат само отделни ключалки – било то за запалването, отключването или на багажника. Нашите специалисти разказват за какви ли не случаи с „баш майстори”, които са се опитвали да поправят ключалката примерно на багажника, но с действията си са причинили единствено повече вреда. С каквото и повреда по някои от заключващите механизми да се сблъскате, ни потърсете.

powredeno zakluchvane

След влизането (или опити) на крадци

Понякога повредата по системите за заключване са нанесени от крадци и това е крайно неприятно – резултат от това са изтърбушени ключалки и механизми. Често дори престъпниците, особено по-неопитните, не успяват да откраднат колата, а единствено да ви създадат главоболия и вкарат в излишни разходи. Ако заварите автомобила си разбит, се свържете с нас (освен с полицията и евентуално застрахователите) и ако можете ни го докарайте, за да поправим и сменим части, ако е наложително. В ключарския център на SOS Locksmith в Дървеница разполагаме с много оригинални заключващи механизми за почти всички марки автомобили.

Когато счупите своя автоключ

Изваждане на счупен ключ

Причините да се случи това може да са много – износване, прекомерен натиск или продължителна неправилна употреба. Ако при счупването навън се подава по-голямата част, може да опитате да го издърпате (с клещи, пинсети или с каквото разполагате под ръка). В никакъв случай обаче не бърникайте вътре с остри предмети и не се опитвайте да разглобявате ключалката, така има опасност да нанесете повече вреда. Съветът ни е да ни звъннете веднага, след което наш авариен автоключар ще извади счупеното парче и после, ако нямате резервен, ще нареже и обучи нов ключ, както и прегледа ключалката на колата ви.

Ключът остава на таблото

Не говорим за счупен ключ, който не може да извадите. Има ситуации, в които шофьорът излиза от превозното средство (за да оправи чистачките, багажника или др.), двигателят си работи, вратата на автомобила се затваря зад него и после не може да се отвори. Тогава притеснението идва от това не само заради работещия автомобил, но и поради факта, че често това се случва на най-неприятни места. Задължително намерете начин да ни звъннете, защото това е една от ситуациите, които не търпят отлагане.

Забравенключ авариенавтоключар

Автомобилът не може да запали

immo off

Понякога причината за това не се корени в изхабен акумулатор или развален стартер, а в проблеми с имобилайзера. Това е електронна защита, който предпазва автомобила ви от кражба. Активирането му става след като използвате ключа си. Когато той е развален, двигателят не може да запали и на таблото светва индикатор (най-често с формата на ключ). Тогава се налага да се извърши манипулацията по изключването му, често наричана и Immo Off. За нея се изискват наличието на специализирана техника, софтуер и не на последно място – на умения и дългогодишен опит в справянето с всякакви подобни ситуации, какъвто нашите майстори автоключари притежават.

Други ситуации

Авариен автоключар

Понякога се налага да влезете във владение на вашия автомобил, а нямате ключове по ред причини – тогава също ще ви бъдем от полза. Важно е обаче да знаете, че извършваме аварийни услуги срещу представянето на документ за самоличност и такъв на превозното средство.

В каквото и аварийна ситуация да се окажете, може да разчитате на нашия професионализъм и бърза реакция. В допълнение към това – в ключарския ни център в Дървеница предлагаме огромно разнообразие от заключващи механизми, оригинални автоключове и автокутийки.