Ремонт на заключващи механизми

В нашия автоключарски център в Дървеница диагностицираме всички видове проблеми по вашите системи за заключване – било то софтуерни или хардуерни. След диагностиката, естествено, ще ремонтираме или сменим дефектните механизми. В своята практика, автоключарите ни най-често се сблъскват с проблеми, дължащи се на:

Ремонт заключване

Износване

Заключващите системи се износват след продължителната им употреба. Постепенно те престават да функционират толкова добре и се случва нерядко направо да са причината да не можете да отворите вратата или да завъртите ключа. Най-често първи се развалят механизмите за стартиране на двигателя и на багажника поради честата им употреба.

Неправилна експлоатация

Това също е повече от нормално – често тряскаме вратите или превъртаме ключа повече или в неправилната посока. В други ситуации бъркаме с най-различни инструменти по механизмите по една или друга причина и това често води до пълната им и невъзвратна повреда. Също така често се престараваме в грижите си – смазваме механизмите с грес и олио, но така ги разваляме допълнително – по тях полепват прах и мръсотия . Препоръчително е в такива ситуации да ползвате графит на прах, който излъсква частите, без да е мазен.

Разваляне след кражба и при счупване на автоключа

Това са по-скоро аварийни ситуации – най-важното е да знаете, че не трябва да се захващате сами с проблема, а да ни потърсите колкото се може по-бързо.

За всяка от посочените ситуации имаме решение. При наличието на не крайно спешен проблем (например заяждащ механизъм, който все още функционира) най-добре е да ни докарате автомобила на място в автоключарския център на SOS Locksmith в Дървеница, където ние ще отстраним повредата. Ще разглобим ключалката, ако трябва ще я сменим (или нейни елементи), след което ще я монтираме отново без да причиним каквито и да е било повреди по екстериора или интериора на колата.

В ситуация, която налага мигновена намеса, ние ще се опитаме да поправим проблема на място при автомобила. Може да се наложи да вземем някоя част за ремонт или смяна в центъра, след което да я монтираме обратно, за да ползвате вашето превозно средство.