Ремонт на брави, дръжки, патрони

Друга услуга, която предлагаме в нашия ключарски център в Дървеница е ремонтирането на всички видове дръжки, брави, патрони и въобще заключващи механизми. Най-добре би било да ни донесете разваления механизъм на място, за да го ремонтираме и ако това е невъзможно – да ви предложим други варианти. Друг вариант е при вас да пристигне наш колега ключар, който да извърши или смени развалената част на място.

Как да поддържаме заключващите механизми изправни

Ключовете, ключалките, бравите, дръжките за брави са предмети от бита ни, с които толкова много сме свикнали, че се сещаме за чак когато се повредят или започнат да заяждат. Съветът ни в момента, в който усетите, че нещо по заключващите механизми не е наред, да вземете мерки и да не отлагате ремонта или смяната, навременното действие би ви спестило време, пари и усилия впоследствие.

Придържайте се към някои наистина простички правила при употребата на механизмите за заключване, които се отнасят най-вече до патрона на секретната брава, защото той се поврежда най-често. Ето някои от тези правила:

  • Никога не насилвайте ключа докато отключвате или заключвате.Ако заяжда по-добре е да го донесете в ключарския ни център – възможно е например да е огънат и да сме в състояние да го поправим бързо и евтино. Ако обаче продължите да употребявате дефектния ключ, то той може да се счупи или да повреди други механизми за заключване.
  • Не поставяйте два ключа от двете страни на бравата. Това може да доведе до блокиране на механизма, което от своя страна – намесата на авариен ключар.
  • Не използвайте ключа за вратата вместо дръжка на брава, като го държите за горния край. Това увеличава натиска върху него, което може да го деформира или дори счупи. Ако външната страна на вратата е с топка – в моментите на влизане я натискайте заедно с последното превъртане на ключа, а ако няма топка – винаги ползвайте дръжките.
  • Не смазвайте заключващите механизми – бравата, патрона, с олио или грес, защото по тях залепват много парчета прах и мръсотия, което не е добре за ключалките. Правете това или със спрейове, предназначени за целта или с графит на прах, който впръскайте през ключалката.