Имаме доста обаждания и запитвания във връзка с проблеми със заключващите системи на домовете. Mалко хора разбират колко важно е да имат сигурна заключваща система. Едва след като бъдат обрани и вече им липсва половината техника, златото и всичко ценно те разбират, че им трябва нещо сигурно. Тогава ние идваме на помощ с едни от най-добрите заключващи системи (Gerda, Fiam, Securemme, Mul-t-lock, EVVA). 

Изработка на ключове

Това се определя от вида на ключа. Цената за изработването например на най-разпространените е 2-3 лв. Има ключове, които са по-специални – тяхната направа струва повече.

Да, но трябва да знаете, че дубликатите не са толкова качествени в сравнение с оригинала, нарезите не толкова фини и дълбоки, и това може да създаде проблеми при направата на нови копия от тях. Силно ви препоръчваме да ни донесете оригиналния ключ.

Да, работим с най-големите производители на система за сигурност. Пазете документите при закупуване на нови брави – ключове за тях могат да ви бъдат издадени само при предоставянето на паспорта, в който се съдържа цялата необходима информация. Хубаво е да знаете, че такива ключове могат да ви бъдат направени в специализирани ключарски центрове, които разполагат с необходимата техника.

Това зависи силно от конкретната ситуация, вида на вратата и заключването. Аварийният ключар ще прецени на място и ще ви информира за цената преди да започне работа. Имайте предвид, че някои път „само хлопната врата” може да създаде много проблеми. Същото важи и за такава, чиято брава сте превъртели – тя би могла да се отвори доста бързо. Абсолютно всеки случай е уникален и преценката се извършва на място.

В никакъв случай! Да прилагаме груба сила е против идеологията и разбиранията на SOS Locksmith. Разполагаме с аварийна техника, а нашите аварийни автоключари имат богат опит и познания – това е нашият „арсенал”. Има ситуации, в които може и да се наложи да пробием брава или патрон, но никога врата.

Задължително документ за самоличност и за собственост (нотариален акт или договор за наем). Понякога може да изискаме от ваши съседи или от домоуправителя удостоверение на вашата самоличност, ако не притежавате документи (ако например са останали в затворения апартамент).

Да, но подгответе всички необходими документи – нотариален акт, протокол от властите, лична карта и др.

Да, но имайте предвид, че някой път ремонтът ще е безпредметен, ако механизмите са развалени. Също така не трябва да забравяте, че и монтажът също е от важно значение за правилното функциониране на патрона или бравата. Предлагаме и разнообразие от заключващи механизми и при необходимост ще ви предложим удачен за вас вариант според вашите изисквания и бюджет.

Да, ще извършим монтаж на всички заключващи механизми – стига те да съответстват на вашата врата.

След като се свържете с полицията и евентуално застрахователите ни потърсете. Ще действаме според конкретната ситуация – можем временно да закрепим „положението”, но ви съветваме веднага да се оборудвате с нови заключващи механизми и при необходимост от врата, за да сте спокойни занапред.

Да, независимо дали се нуждаете от услугите ни през уикенди, празници, по малките часове и т.н. Трябва да знаете обаче че може да се вдигне притеснителен шум за съседите ви, ако трябва да отваряме аварийно вратата на апартамента ви.

20 лв. за границите на цяла София. Идва за 30 минути (естествено, някой път са възможни леки забавяния заради задръствания в час пик или лоши метеорологични условия).

Във вашия случай има два възможни варианта:

  • Да я заменим със същата по размер касова брава
  • Да я заменим с алтернативна брава за патрон, бронировка и патрон със защита против чупене.

Най-добре да направим оглед на място, за да констатираме точно какъв е проблема. Възможно е той да не е в бравата, а в насрещника на касата. Ако е с тристранно заключване проблема може да е там, може да е от увисване на вратата, усукване, изкривяване и т.н. Затова препоръчваме оглед и консултация на място, за която се заплаща такса или безплатна консултация по телефона.

В случая, за да Ви предложим разумен и сигурен вариант трябва да знаем няколко неща:

  1. С каква врата разполагате – дървена, метална или масовите китайски или турски.
  2. С каква марка брава и патрон сте в момента
  3. Какъв е насрещника и до каква степен е укрепен.
  4. На колко страни се заключва бравата.
  5. Разполагате ли с допълнителна брава
  6. Ширина на вратата
  7. Посока на отваряне на вратата