брава за врата 5

Изборът на качествена брава за врата е първата стъпка към сигурността на жилището.

 

За малко хора обаче този избор на брава за врата е лесно начинание. Ако не сте професионалист в областта на ключарството, няма да Ви бъде лесно за изберете брава за врата. Ето тук идват нашите ключари, за да Ви разкажат малко за различните видове брава за врата.
Първо ще Ви кажем защо изборът на качествена брава за врата е труден, но изключително важен.

Много от домакинствата избират брава за врата от близката железария или малко ключарско ателие. Бравата за врата, която им бива препоръчана обикновено е тази, чиято продажба има най-висок марж за продавача. Тоест препоръчва Ви тази брава за врата, която реализира най-голяма печалба. Втората причина за лоша препоръка на брава за врата е бедният избор, който може да направите на брава за врата. Те не са бързо оборотна стока, затова наличието им на склад изисква голяма финансова инвестиция, която за повечето малки ателиета е непосилна. Дори продавачът да Ви препоръча брава за врата, с която не разполага в момента, то е много вероятно бравата за врата да бъде закупена от друго ключарско ателие и препродадена на Вас на доста по-висока цена от обичайната за конкретната брава за врата. Всяка една брава за врата, която гледате в каталога на онлайн магазина е в наличност в магазин или склад. Екипът ни от ключари ежедневно се сблъсква с трудностите на клиентите за избор на брава за врата, затова е насреща им за помощ.

 

Какви са типовете брава за врата?

 

Съществуват два основни типа брава за врата. Първият тип брава за врата е по-често срещаната тръбна цилиндрична. Вторият тип брава за врата е тип deadbolt. Брава за врата от този тип е по-рядко срещана, най-вече поради по-високата си цена. Но тази по-висока цена е и причината за по-висока сигурност на бравата за врата.

 

Коя брава за врата да изберем?

 

На този въпрос най-добре могат да Ви отговорят ключарите на SOS Locksmith. Трябва да се съобразите с няколко фактора, при избора на брава за врата.

 

Първото нещо, което трябва да вземете предвид при покупката на брава за врата, разбира се е цената. С удоволствие бихме Ви препоръчали висок клас брава за врата, но сме напълно наясно, че не всяка брава за врата може би е по джоба Ви.

Преценете нуждите си. Не винаги е толкова необходимо да купувате скъпа брава за врата. При купуване на скъпа брава за врата, би било добре и вратата да е солидна изработка, но това допълнително вдига разходите. Като специалисти с дългогодишен опит, ние перфектно знаем, че различните клиенти разполагат с различен бюджет и притежават различни нужди и потребности. По-скъпата брава за врата в много от случаите води и до по-високи разходи за инсталация. Няма неразбиваема брава за врата, но има брави, чието разбиване изисква много време. Полицейските статистики за обири на жилищни апартаменти показват, че в повечето случаи крадците, опитващи се да нахлуят с взлом, се отказват от начинанието си, ако до три минути не успеят да разбият бравата за врата. Теоритично неразбиваемата брава за врата е утопия, но тази, която се разбива трудно не. За добро или лошо някой брави изобщо не могат да бъдат отключени с неоригинален ключ или друг механизъм. Това означава, че за да преодолеете защитата на бравата, тя трябва да бъде разбита. От гледна точна на сигурността това е добре – тоест трудно някой би проникнал, но наложи ли се да използвате аварийната спешна помощ от ключар, тя със сигурност трябва да бъде разбита, което означава, че ще трябва отново да закупувате нова.

 

По какво се познава качествената брава за врата?

 

Да вземем за пример бравата за врата на Mottura с триизмерна 3D сигурност. Уникална по рода си брава с шестоъгълен патрон, единствената патентована такъв тип. Дублирането на ключове може да стане само от оторизиран център и сервиз на марката, какъвто е SOS Locksmith. Снабдена е с 2 десмодромични писти и 3 повърхности за криптиране, които правят сигурността и толкова висока. Макар сложното ? устройство, отключването на бравата е съвсем лесно. Въртенето на ключа става съвсем гладко е безшумно. Ключът за бравата е с шестоъгълен профил, с кодиращи щифтове в закалена стомана. Възможните комбинации на такъв ключ наброяват 10 милиарда. Предлага се с телескопично стебло или с размери 20, 30 или 40 мм. Разработването на бравата за врата е отнело на десетки инженери от Mottura стотици часове усърдна работа и експерименти, за да постигнат крайния резултат. Ако държите на сигурността на дома си, силно Ви препоръчваме именно тази брава за врата. Попитайте специалистите ни ключари за повече информация.
Gerda също е производител, предлагащ висококачествени брави. Техните продукти ще Ви помогнат да отчаете крадците пред вратата Ви. Не трябва да се съмнявате относно експлоатацията ?. Може да сте сигурно, че дълги години ще Ви служи безотказно. Ключарско ателие SOS Locksmith е оторозиран представител и монтажист на Gerda. Освен да закупите брава за врата, можете и изцяло да се доверите на екипа ни за инсталацията. Не Ви препоръчваме да поверявате монтажа на такъв тип техника на неоторизирано лице.

С все по-бързото и масово навлизане на електрониката във всички пазари, бравите също разчитат на нея, освен на механиката. На пазара вече има брави, които може да ги отключите като автомобил. Просто доближавате дистанционното до бравата за врата, натискате бутон и вратата се отключва. Съществува и вариант за хибридно отключване. Освен да вкарате и завъртите ключа в ключалката, трябва като допълнение да доближите дистанционно с електронен чип. Така получавате още една допълнителна защита за дома си. Бравите с електронно отключване са изключително популярни на места с голям човекопоток – хотели, офиси и други места. Едно маркиране на карта за достъп е достатъчно да отключи вратата. Все още ли се чудите каква брава за врата да изберете? Ако не сте вече направили своя избор, разгледайте селекцията ни от брави среден и висок клас или попитайте на място в някое от ателиетата ни за препоръка. Освен брави, там ще намерите още патрони, врати, дръжки и друга техника за допълнителна защита. Там ще намерите продукти от над 30 производители.

Изборът на качествена брава за врата е първата стъпка към сигурността на жилището.

Какви са типовете брава за врата?

Коя брава за врата да изберем?

По какво се познава качествената брава за врата?

брава за врата 1
Ремонт на брава за врата
брава за врата 3
Здрава брава за врата
брава за врата 5
Входна брава за врата
брава за врата 7
Брава за врата с 3 ключа
брава за врата 9
Интериорна брава за врата