Прекодиране на секретна брава и патрон

Има ситуации, в които е наложително да смените ключовете си или да обучите напълно нови, но невинаги е наложително заедно с това да сменяте и заключващите механизми – секретна брава или патрон. В такава ситуация се извършва преподреждане на патрона – механизмите вътре се нареждат по нов, уникален начин и така все едно вече притежавате напълно нови. Впоследствие по вече прекодирания патрон ще си извадите дубликати на ключа.

Прекодирането на секретна брава и патрон е услуга, която също предлагаме в нашия ключарски център. Кои обаче са случаите, в които се налага да направим това:

При кражба на ключа

Тогава е повече от задължително да подмените механизма, особено ако заедно с ключа са откраднати и документите ви. Личната ви карта би могла да насочи крадците към адреса ви – в такава ситуация ни звъннете веднага и наш ключар ще прекодира заключващата система. Той ще пренареди наново елементите вътре, което ще елиминира откраднатия ключ. После ще изработим и нови ключове по вече новата система за заключване.

При загуба на ключа

Сходна ситуация с горната. Не можете да бъдете сигурни, че този ключ няма да влезе в употреба от някой, който го намери и знае (или разбере) къде живеете. Сощото важи и когато член на вашето семейство загуби ключа си.

При купуване на купувате апартамент или влизане във владение

Това също са случаи, в които ви трябват нови ключове. В момента, в който получите ключовете за апартамента или сменете вашия патрон или брава, може само да ги прекодирате. При някои ситуации, които изискват да проникнете със сила във владение на ваш имот, апартамент и др. задължително трябва да прекодирате заварените заключващи механизми.

Когато давате апартамент под наем

Тогава или сменяте патрона след всеки наемател или прекодирате настоящия. Така ще предадете на новите наематели нови ключове. Сходна е ситуацията когато сте наемател. Може да изискате това от собственика или ако той не се съгласява по определени причини, може да го направите самите вие, защото ще е по-евтин вариант от смяната на патрона, особено, ако е скъп.

Когато искате да лишите някого от ключ

Причините, поради които бихте искали да забраните достъпа на някого, може да са много: при развод, смяна на детегледачка, фирмата, която обслужва апартамента ви и мн. др.

Напомняме, че за да извършим това прекодиране трябва освен документ за самоличност, и да ни докажете, че вие сте собственикът на апартамента.

Плюсовете при прекодирането на секретна брава са:

  • Става бързо, ако трябва спешно да реагирате при откраднати или загубени ключове;
  • По-ниската цена в сравнение с това да закупувате нови механизми;
  • Изключително удачен вариант за приложение там, където трябва честа смяна на патрона – най-вече при даване на помещения или апартаменти под наем.

Имайте предвид, че прекодирането не поправя дефектен или развален механизъм, то само елиминира старите ключове. Ако вашият патрон е за смяна, по-добре направо вземете нов с нови ключове, вместо първо да го прекодирате и скоро след това да трябва отново да купувате нов.