Обучение на автоключ

Това е и една от най-предлаганите услуги в автоключарския център на SOS Locksmith в Дървеница. В състояние сме да обучим и синхронизираме абсолютно всички видове ключове, независимо от марката и модела на превозното средство.

Обучениенаавтоключ автоключарскиуслуги

Обучението на автоключ – какво представлява

За незапознатите – за разлика от ключовете за бравите на входните врати, автоключовете трябва да се направят да пасват с вашия автомобил. Металната им част трябва да се нареже и после върху тях да се прехвърли информация (т. нар. процес на обучение), за да разпознава превозното ви средство ключът и той да отключва единствено едно определено средство. Всичко това са манипулации, които изискват сложен софтуер, определен хардуер и конкретни познания и опит, затова ви препоръчваме винаги да имате повече от един ключ, за да не изпадате в аварийни ситуации. За да се обучи ключ трябва да ни докарате вашия автомобил в ключарския център в Дървеница, след което в рамките на максимум 40 мин. ще ви бъде нарязан и обучен нов автоключ. Ако обаче нямате възможност, е възможно също така наш колега да извърши процеса на обучение на място при вашия автомобил.

Обучението на автоключ – кога се налага

Най-често това се случва при загубата му, ако имате само един такъв, ако ви го откраднат, когато се повреди или при купуването на кола на старо.

При загуба на автоключа

При такава аварийна ситуация, авариен автоключар ще отвори вратата на превозното средство, впоследствие ще го нареже. За да се извърши, това ключалката за запалване трябва да се разглоби (което най-добре да се направи в ателието ни). Следва обучението, след което механизмът се монтира на мястото и така целият кръг е затворен. Затова винаги имайте дубликат, ако разполагате само с един автоключ – ние ще ви направим нов, но никога не оставайте само с един ключ за вашия автомобил.

При кражба на автоключа

Ситуация, при която няма да е достатъчно да се обучи нов ключ, но трябва да се направи така, че колата ви да „забрави” за стария, за да не се използва той от неоторизирани лица. Това се прави като се пренаредят ключалките по новия, включително тези за запалването и багажника. Така загубеният ключ ще бъде неизползваем впоследствие.

При повреда

Обучение се налага и когато той вече не функционира толкова добре и започне да създава проблеми. Това може да е в резултат на изхабяване, износване, неправилна употреба и т.н. Все пак преди да закупите нов ключ, който впоследствие да се обучава и нарязва, ви съветваме да се допитате до наш специалист, защото понякога проблемът може да е незначителен и лесно да се отстрани (например изхабена батерия или пък да е в механизма за заключване).

При купуване на кола на старо

Малцина се замислят, че когато купуват автомобил втора употреба, бившият собственик може да има напълно функционираш ключ за нея. Така че това е повод да се замислите дали мисълта, че някой друг ще има достъп до колата ви, ще ви притеснява. Ако е така – това също е причина да се обучи нов автоключ и да се направи така, че старият да бъде „забравен”.

Какво е необходимо за обучението на автоключ

Хардуер, софтуер, познания, натрупан опит. Не се лъжете по форуми, където разбирачи разказват колко е лесно да се пренареди заключващ механизъм или да се поправи ключ. Ако нямате задълбочени познания, опит – оставете това в ръцете на професионалистите. За прехвърляне на информацията от колата върху ключа, за да се осъществи тяхната синхронизация се използва разнообразен софтуер, който не може да бъде изтеглен от торентите. В зависимост от марката на автомобила се използват програмите SBB, Zed-Bull, Abrites, MPV и др. Освен програми обаче са необходими и познания, и опит, каквито нашите автоключари притежават в изобилие.