Едно от основните изисквания в случаите, в които попаднете в аварийни ситуация, свързана с вашия дом, е да запазите спокойствие и по възможност да не взимате нещата в свои ръце. Съветваме ви да не прибягвате до услугите на т. нар. „баш майстори”, защото те биха могли да ви загубят време, изхабят нерви, а впоследствие и загубят пари, ако трябва да викате професионална помощ след тяхната намеса. Винаги в такива ситуации нашите майстори ключари в центъра ни в Дървеница са на ваше разположение – независимо от часа и мястото, и където в София се намирате. Ако попаднете в ситуация, в която не можете да влезете във вашето жилище, заключите се вътре и др., не се колебайте, а ни потърсете на 0894 62 00 02 и ще бъдем при вас в рамките на половин час.

Най-често намесата на нашите колеги аварийни ключари е необходима при следните ситуации:

Когато не можете да отворите входната врата

Нашите майстори ключари споделят, че най-честите причини да се озовете в такива ситуации, са следните:

Отключванебезключ авариенключар

Нямате ключ

Това е причината, най-често да се нуждаете от услугите на авариен ключар. В такива случаи или сте загубили своя ключ и не разполагате с дубликат на удобно за вас място или сте изпаднали в нелепата ситуация да излезете и да хлопнете вратата зад вас по погрешка, а тя да е оборудвана с топка. В момента, в който останете заключени навън, намерете начин да се свържете с нас. Най-важното е в такава ситуация да не се опитвате сами да разбивате вратата или да влизате с взлом. Впоследствие ви съветваме, ако са ви откраднали ключа, да си смените бравата веднага или само патрона, ако имате секретна такава. Това може да направи нашият авариен майстор след като първо отвори вратата, направи оглед на мястото и после той ще предложи най-оптималния за Вас вариант. Също така ви съветваме винаги да държите копие на ключа ви на място, откъдето бързо ще го вземете – приятел, съсед и др. Ако разполагате само с един ключ е повече от необходимо да си извадите копие – така ще си спестите много разходи, загуба на време и главоболия впоследствие.

Счупенключ авариенключар

При счупване на ключа

Много е неприятно когато счупите ключа в ключалката на патрона, бравата, катинара или в друг заключващ механизъм. Причините затова главно са или в износен механизъм или неправилно боравене с ключа, но така или иначе в момента, в който усетите, че нещо не функционира както досега, ви съветваме да потърсите решение на проблема. Има ситуации, в които лесно бихте извадили счупеното парче – например с клещи или чрез приплъзгване, но в други най-добре направо викнете авариен ключар, който ще ви спести нерви, време и усилия, а често и пари, ако вие повредите нещо в опитите си да се справите сами с проблема.

Повредавключалката авариенключар

При повреда на някой от механизмите

Подобно на абсолютно всеки друг механизъм и този за заключването на вашата врата се изхабява с течение на времето. Фините части вътре клеясват, натрупват се прах и влага. Следствие на това е, че често бравата или патронът започват да заяждат и понякога спират да функционират. Когато това се случи и по тази причина не успеете да влезете в жилището си, не се колебайте да потърсите услугите ни. Важно е да знаете, че при аварийна ситуация нашият колега ще се нуждае от ваш документ за самоличност и представяне на нотариален акт (или договор за наем) на апартамента.

prerabotvane na vrata

След влизане с взлом

Много неприятна ситуация, в която вратата ви може да се окаже разбита, както и заключващите механизми. В някои ситуации щетите са толкова големи, че единственият вариант е да монтирате нови такива – било то брава или патрон. В трети може да се наложи поправка или изваждане на счупено парче и др. Каквото и да е положението, което заварите, съветваме ви веднага да потърсите авариен автоключар, който бързо ще направи диагностика на заключващите механизми и щетите и ще ви предложи най-доброто решение.

vlizane vav vladenie

Влизате във владение

Не крайно често, но в практиката имаме случаи, когато клиенти не могат да влязат във владение на своя имот по най-различни причини – съдебни спорове с роднини, старите собственици не се изнасят и т.н. Важно е тогава да притежавате изрядни всички необходими документи, за да пристъпим въобще към някакви действия за влизането в имота.

Когато не можете да отворите ваша вътрешна врата или сейф

Бързата намеса на автоключар се изисква и в случаите, когато вие или член на семейството ви се заключи в банята или в друга стая в жилището ви. Има ситуации когато се налага да отворим и сейф, което вие не сте в състояние по някаква причина да направите.

Когато трябва да отворите чужда врата

Богатата практика на нашите аварийни автоключари сочи, че често аварийни услуги ползват клиенти, които се нуждаят да отворят различно от тяхното жилище, къща или имот. Ето няколко ситуации, когато също извършваме аварийно отключване:

Складове, офиси, производствени помещения и др.

Причините, поради които аварийни ключари се налага да отварят фирмени помещения, офиси, складове и подобни, са от най-различно естество – след производствени аварии, грабежи, небрежност от страна на работещите там и др. Не се колебайте да потърсите нашите услуги, ако сте собственик на сграда, офис, склад и др., които се нуждаят от нашата аварийна професионална помощ. Ще отворим всяка една врата, която е заключена по някакъв начин без да нанесем щети по нея, касата или интериора.

На чужд апартамент, жилище, вход и др.

Някои от най-неприятните ситуации, които изискват нашата намеса, са тези, при които трябва да отваряме чужди апартаменти по желание на роднини или съседи – например при наводнение (при липсващ собственик). Тогава се нуждаем от разрешението на няколко съседа и по възможност домоуправителят да е на място, за да отворим бързо вратата.

Има още ситуации, в които нашите аварийни ключари се налага да се справят ежедневно. Когато попаднете в аварийна ситуация – независимо от причината, мястото и времето, веднага ни потърсете на тел. 0894 62 00 02. Авариен ключар от ключарския ни център ще пристигне възможно най-бързо на посочения от вас адрес.