Синхронизация на дистанционно

Предназначението на дистанционното ви е да отключва единствено вашия автомобил. Ако то престане да функционира правилно, причината за това може да е в изтощена батерия (често срещана ситуация), но и в загубен синхрон между дистанционното и автомобила, който се налага да бъде възстановен.

Синхронизация на дистанционно

В автоключарския ни център в Дървеница ще намерите всякакъв вид батерии за дистанционно. Ако се наложи ще извършим смяната на място, като освен това можем да направим и диагностика на автоключа ви – така ще преценим приблизително колко живот остава на тази, която ползвате в момента. Често причината дистанционното да не действа правилно, се дължи на изхабени бутони или повреден корпус на автокутийката. Каквато и да е причината (вкл. и споменатия изхабен акумулатор), ние сме в състояние да го разрешим веднага.

Дистанционното заключване – как започва всичко

Първото приложение на дистанционното заключване е в средата на миналия век в САЩ – то е за гаражните врати на големите американски къщи. Основната идея остава непроменена и до днес – в ръка държите предавател, който излъчва сигнал към приемника, който след разпознаването на сигнала извършва определена команда. Отначало първите дистанционни не съдържат уникална информация и нерядко се случва с едно дистанционно да се отворят вратите и на съседските гаражи. За да се справят с този проблем производителите внедряват електрически прекъсвачи в дистанционните, които гарантират на собствениците най-малко уникални 300 комбинации. По-късно тази технология се прилага и от автомобилните производители, които създават уникални кодове още на поточните линии. Отначало всяка двойка – автомобил-дистанционно имат уникален код, но на това престъпниците бързо намират цаката – разбиват го с т. нар. прихващач, който записва засечения сигнал и прави негово копие, чрез което после може да отключите колата. Отговорът на производителите на автомобили е внедряването на постоянно сменящи се кодове. Този метод се използва и в наши дни – когато натиснете бутон на дистанционното към колата ви се излъчва уникален код. След това вградените приемници и в двете устройства генерират случайни числа, като едно от тях е следващият код за отваряне. Комбинациите са милиарди и така всяко едно отключване и заключване се извършва чрез уникален такъв.

Майсторите автоключари в автоключарския център на SOS Locksmith в Дървеница могат да обучат всяко дистанционно без значение какви са марката и моделът на превозното средство. Ако усетите, че то не функционира вече както преди, заповядайте или да сменим батерията му или отново да го синхронизираме към автомобила.