Универсална заключваща система Master key

Има много филми, главно ужаси, на които може да видите за какво се използват универсалните ключове. На тях се вижда как собственика на дадена сграда, хотел или фабрика отваря всички врати с един ключ.

Има дори филми, на които лошите успяват да отворят различни домове с един единствен ключ.
Знаете ли, че има и игра кръстена на името на тези ключове Master key

Има ли наистина такъв универсален ключ? Да има ключове, които отварят много врати, но няма такъв, който да може да отключи всички.

Определението, което ключарите използват за този универсален ключ е: ключ, който е направен, така че да работи с две или повече ключалки, които имат различни комбинации и той може да се пригоди към всяка една от тях.

Той на пръв поглед прилича на обикновен ключ, но ключалките са специално пригодени към него. Освен универсалния към всяка от тях има основен ключ, който е направен специално и единствено за нея. Ключалката има две позиции на отключване. Едната е за основния, а другата за универсалния ключ.

Универсалните ключове са много разпространени и Вие най-вероятно сте се сблъсквали с тях. Хотелите и мотелите използват тази заключваща система. Персоналът ги използва в случай на аварийна ситуация или просто, за да може да почисти всяка стая. Тя е много подходяща и за комплексите с апартаменти под наем в случай на авария, ремонт или дори за изгонване на некоректни наематели.

Има и домове, които използват тази система, но това са главно големи къщи с много стаи, които се дават под наем. Master key система не е необходима за малки и не много големи жилищни сгради.

Ако вие имате голям бизнес, кооперация, хотел или мотел тази система е точно за Вас. Използвайте Master key, за да си осигурите спокойствие и сигурност.