Повечето хора по света смятат, че отговорът на този въпрос е ДА, но личният ми опит и статистиката сочат че 90% от собствениците на жилища в София не са избрали подходяща защита за техните домове. Като един опитен ключар и консултант по сигурноста на SOS Locksmith намирам, липсата на подходящи системи за сигурност в българските домове за тревожно. Лично се чувствам задължен да информирам моите клиенти за възможни проблеми в следствие на неправилната защита на техните домове и офиси. Много е важно хората да разберат, че няколко не толкова скъпи подобрения, ще създадат безопасна среда за тях и техните близки.

Ще ви покажа стъпка по стъпка някой малки, но важни промени, които всеки един от вас трябва да направи, за да бъде по-добре защитен.

Увери се, че знаеш, каква ключалка има на входната ти врата.
Увери се, че имаш здрави и надеждни стъкла на прозорците и плъзгащите врати.
Увери се , че имаш секретни ключалки на плъзгащите врати, които трудно могат да бъдат разбити.
Ако имате много прозорци, уверете се че всеки един от тях е сигурен.
Ако нямате финансовата възможност да си сложите алармена система, поне поставете стикер, който показва че Вие имате такава. 80% от крадците ще се уплашат от нея.
Никога не оставяйте домът ви да изглежда празен, винаги остявяйте една или две лампи включени, за да изглежда все едно има някой вътре.
Предупреди съседите си, когато няма да си си вкъщи, това би било от полза в случей, че някой непознат подозрително се навърта около дома Ви.
Постави автоматично осветление на входа, така ще изглежда, че винаги има някой вътре.