Ключове с надпис „Do Not Duplicate”

Някога замисляли ли сте се колко много ключове има около вас?

Не само тези, които имате и използвате, но и онези, който може да видите на работа, на ключодържателя на Ваш познат или на коли и камиони под наем.

Разбира се за ненаблюдателно око, те всички изглеждат по един и същи начин. Плоски, сребърни, някой са изцяло метални, а други имат гумени накрайници, за да се хващат по-лесно. Естествено има и автомобилни ключове с бутон за запалване и аларма. Ако се вгледате по-внимателно в тях ще забележите надпис Do Not Duplicate

Представете си какво би станало ако някой има копие на ключа за колата Ви. Той може спокойно да я отключи, да я запали и да отиде навсякъде с нея. Какво би станало ако някой има ключ за Вашия дом? Вие спите там, цялото Ви имущество е там, семейството Ви също е там. И двата случая са неблагоприятни за Вас, затова има смисъл такива ключове да са гравирани с надпис Do Not Duplicate

Нито един професионален ключар не би направил копие на ключ с такъв надпис. Много собственици на фирми ги използват, за да се предпазят от недоброжелатели.

Ключове, които са маркирани с този знак са много по-сигурни от онези които не са. Не случайно правителствени сгради, различни държавни и федерални институции се заключват с такива ключове.
Фалшификацията на ключове с надпис Do Not Duplicate е престъпление. Човек сериозно трябва да се замисли за последствията, преди да се наеме да прави дубликат на такъв ключ. Нито един ключар не би направил такъв ключ, освен ако не работи с престъпници. Но дори и тогава, той лесно може да бъде открит и да си понесе последствията.

Ключове с такъв предупреждаващ надпис са много надеждни и могат да Ви осигурят сигурността от която се нуждаете.