Първият въпрос който задават хората, когато се нуждаят от автоключар е: За колко време ключарят ще успее да отключи моята кола?

Повечето автоключари могат да отворят автомобила Ви в рамките на 10 минути. Но това е само в най-добрите случаи и често има усложнения. Реално погледнато, дори и всичко да се развива като по учебник, винаги могат да възникнат проблеми. По мое мнение, ако ключарят се затруднява с отключването и му отнема повече от 10 минути, той не е достатъчно добър. Това разбира се не се отнася за автомобили като Lexus и BMW.

Трудността при моделите Lexus става в момента, когато ключарят пъхне инструмента във вратата и хване бутона на дръжката, той има около 4/10 от секундата да натисне бутона и едновременно да хване дръжката на вратата и да я отвори. Ако не успее да го направи в точния момент вратата блокира и ключарят трябва да изчака около 10 минути преди да опита отново. Поради малкото време за действие, често се случва на автоключарите да правят многобройни опити преди да успеят да отворят автомобила.

Процесът на отключване на автомобили BMW е различен. При BMW-тата има малък трик. По-новите модели на Lexus също използват подобна технология. За да се отключи автомобил BMW е необходимо на седалката на шофьорското място да има тежест равняваща се на теглото на човек. Има специални инструменти направени за отваряне на BMW надхитряйки този проблем, но те не са сигурни, малко автоключари ги имат и малцина могат да ги използват. Ако автомобилът ви не е един от моделите на Lexus или BMW, които имат тези засилени мерки за сигурност, трябва да очаквате отварянето на автомобилът ви да отнеме около 15 минути.